Saturday, July 28, 2007

AJALUGU PAF-ini

Väljavõtted Erni päevaraamatust nu.unioon:

19.9.2006, esimene kokkusaamine Rakvere Teatris, Erni Kase garderoobis. Kohal Pets, Erni. Otsustame nii: Pets, kui sisulise IDEE autor – kunstiline juht; Erni – n.ö. „prodjuuser eksekjutiv“. Pets räägib ideest. Grupi suurus max 15 inimest. Osalejad peaksid teemast enne nõusolekut teadlikud olema. Süsteem: rühmatöö. Prooviperioodi variandid: Prantsuse loomemaja, Pedassaare puhkemaja. Väljatuleku koht: kas Kanuti SAAL või Rakvere Teater. Tehniline – „Mure on (loodetavasti) murtud, sest äkki saame n.ö. „juhtmeinimesed“ kampa,“ räägib Pets. OLULINE: honorar – honorari pole.

1.10.2006, Viljandi, An.N-i sünnip., Toome 27-10. Kohal: An.N, Erni. Eve magab, väljas on äike. Räägime taotlustest ja ma loen esimese kohtumise teksti An.N.-ile ette. Üks ülesannetest helistada Normetile ja küsida, kuhu oleks mõtet ERKF-i puhul taotlust esitada.

9.10.2006 Rakvere Teatri väljasõit Lihulasse. Hommikul enne väljasõitu alustan meie taotlusteksti kirjutamist ja lõpetan selle bussis teel Lihulasse. Peeter loeb teksti läbi – talle meeldib. Helistan Priit Rauale, räägin mõttest ja leian positiivset vastukaja. Raud toetab.

10.10.2006, Rakvere Teater, garderoob. Helistan Ingo Normetile. Normet on autoga punase tule taga, tal on kiire – mina lähen sapsu, ta ütleb, et helistagu ma „õhtul“ tagasi. Millal, fuck, on teatriinimese „õhtu“...?!! L

11.10.2006, öö vastu 12.06.06-t, Rakvere Teatri uhketuba. Pets ja Erni hullavad purjus peaga suurte lubadustega: „Käesoleva projekti mõtet/kooslust/konjuktuuri/olemust on meil – juhtkonnal (Erni Kask, Peeter Rästas) – õigus muuta oma suva järgu. Narrid: RÄSTAS, KASK. (Eelnevad laused maha tõmmatud. Lisatud juurde kommentaariks „PASK“ J

12.11.2006, Posti 13-28, Rakvere. Homme läheb mu arvuti TLLN-sse remonti, ja ma ei tea, kui kaua selleks aega kulub, et ta korda saada. Seetõttu kirjutan veel täna öösel kirja Jan Ritsemale PAF-i.

16.11.2006, Rakvere Teater, garderoob. Esimesed tagasilöögid: ERKF otsustas Kofkini fondist anda raha Andres Otsale mingiks hääleseade reisiks ja Külliki Saldrele Moskva ja Peterburi teatrikülastusteks, aga mitte meile. Mõlema puhul oli summa (minu mäletamist mööda suurem kui meie taotlus 15.-le inimesele... L) Rain Lõhmuse „noore ande“ fondist sai Rästase asemel pappi mingi klaverikustnik või pianist. Kõik eelnev tõstatas küsimuse, milleks meil siiski sinna Pr.-le minna vaja on, kui võikisime ürituse Eestis palju odavamalt ära korraldada...?

22.12.2006, Rakvere Teater. AJAKAVA (väljakirjutatult)

start Pr.-le: 19 juuli

kohal PAF-is: 22-31 juuli

Pr.-lt tagasi: 3 aug

Kanut algab: 6 aug

Kanuti proovide lõpp: 17 aug

Etendused: 18., 19. augustil

22.12.2006, Rakvere, Berliini trahter, Priit Raud, Erni. Priit arvab, et 2 etendust on parem, avame Augusti Tantsufestivali. Mõte selles, et kui õnnestub, võiks veel teha.

5.1.2007, Posti 13-28, Rakvere. Täna sai siis trükisõnaliselt kinnitust fakt, et meie trupp sai Kulkalt üüri ja reisikulude katteks toetust. Tore. Töö jätkub.

14.1.2007, Posti 13-28, Rakvere. Vahepeal olen avanud „ReUnioonile“ arve Ühispangas. Valisin ühepäevaseks kasutamiseks maksimumkrediidi, mille numbrid olid tunduvalt suuremad kui meil seal arvel iialgi raha peal olema saab... J Valisin MUSTA värvi pangakaardi ja internetipanga salasõnaks „......“ (loodan, et keegi kunagi seda praegust inffi kurjasti ära kasutama ei hakka...).

12.1.2007, Kunstiülikooli söökla/Hell Hunt, TLLNN, Peeter, Anneli, Erni. Priit Raual on kiire nimega. Arutleme mõtte üle, et trupile nime ei panekski. Oleksid lihtsalt inimeste nimed, 13 tükki. Produktsiooni nimevariandid: EP („extended play“, „Erni & Peeter – kui idee algatajad J); LP („long play“) – need 2 sellepärast, et asi on seotud muusikaga, „play“ aga sellepärast, et tegemist on teatriga. Peetri soosik on „LP“. Viskame kulli ja kirja, Anneli on kulli-kirjaviskamise juures vahekohtunikuks. Pets võitis, JÄÄB: LP. Lõplik „LP12’’ 33 1/2 rpm“

14.4.2007, NoKu, TLLNN. Imeväel on Pets jõudnud selleni, et täna õhtul kl 19 peaksid kõik, kes üritusele siiani „jah“ on ütelnud Helksi juures Tehases kokku saama. Eile nägin NO-s meie ainsat senist „kahtlejat“ - Indrek Saart - , kes ikka veel ei teadnud, kas ühineb meiega või mitte. Aga see on muidugi rohkem ka Petsi rida.

14.4.2007, Polymer Tehas, üldkoosolek. Kohal: Anneli, Ingrid, Mann, Triinu, Eve, An.N, Helgur, Päär, Erni, Pets, Raido, Miisu (saabub hiljem). Pets alustab pika monoloogiga SISULISEST & VORMILISEST küljest + küsimused. Jagatakse ära ülsesanded. In. Saar ürituses ei osale... L

20.4.2007, Rakvere Teatri väljasõit Jõgevale. Ülevaade pärast koosolekut toimunust: A) esimestel päevadel hakkas list päris korralikult tööle. Tublimad kasutajad: An.N, Miisu, Erni, Raido; D) selgus, et Pets oli Wikipediast valesti vaadanud – õige ja täpne pealkri on LP 12’’ 33 1/3 rpm, mitte 33 1/2. Sai parandatud; E) Loomingulise rühmituse nimeks sai, pärast pikki arutlusi ja pakkumisi listis: nu.unioon – Miisu väljapakutud nimi. N.ö. „uus kokkusaamine“, „uus ühinemine“; G) saatsin Ritsemale kirja, et tuleb 12+Hans.

2.5.2007, Posti 13-28, Rakvere. Neljap.-reede tegelesid koos Eve ja An.N-iga Skaibi vahendusel HMN-i eelarvega, mis sai reedeks ka valmis. Välja prinditud (Anti abiga Nukuteatris) ja ära saadetud sai see laupäeval poliitiliselt ärevas TLLNNs. Muud põnevat polegi.

16.5.2007, Posti 13-28, Rakvere. Vehin siin praegu teha ülejäänud kohalikele taotlejatele taotlusteks arvutuskäiku ja tegelikult: kuradi raske on! An.N on kusagil Saksamaal ja Eve (hetkel) mingil tantsuüritusel... L

12.6.2007, Posti 13-28, Rakvere. Anneli on siin vahepeal „konservivabrikante“ tülitanud (toidu osas), kuigi ta on laisk, raisk!!! J Helgur pole end selle koha pealt veel üldse kokku võtnud, veel laisem, raisk!!! J, aga aeg tiksub...Reisi alguseni; 1 kuu + 6 päeva.

20.6.2007, Posti 13-28, Rakvere. VEEL HEAD: Anneli on meile saanud konserve. Ei tea, kui palju... Toome ära vahetult enne teele minekut.

27.6.2007, Posti 13-28, Rakvere. Vedelesin täna niisama arvuti ees ja igavusest tegin rutiinset HMN-i kodulehekülje kontrolli, et kas on meie teistkordsele taotlusele vastus tulnud (ootasin muidugi eitavat), ja ennäe: HMN eraldas meile raha. Oi, seda sügisest tšekimajandust...

18.7.2007, Sõle tn.a Kodakondsus- ja Migratsiooniameti büroo, TLLNN. Kõik on sujunud siiani suurepäraselt. Annelil õnnestus meile lisaks konservidele saada veel ka piima- ja pagaritooteid, minu vanemad pakkisid kaasa kartulit ja kanamune. Selgus, et olime planeerinud reisiks aega rohkem kui vaja – otsustasime kaasa võtta telgid, magamiskotid, ööbida vandersellilikult looduses, kus võimalik... Masin on käes - Renault Trafic, sinist värvi, pikema tagaosaga, mis tähendab, et saame rohkem pagasit kaasa võtta. An.N lausa kaifib suure masinaga sõitmist. ÜHESÕNAGA: kõik on super nagu FILMIS, „ainult 1 viga“... J/L ...istun praegu TLLNN-s passiametis ja ootan oma korda, sest täna hommikul selgus, et mu pass aegus 17.1.2007!!! Selline pisiasi. Kui kaua aega läheb, ei tea. Maksimum 2 ööpeva on kiirpassi ooteaeg... Praegu on An.N kaubikuga Rakveres kraami peale laadimas, et õhtuks TLLNN-sse tagasi tula, kust me öösel pidanuks Vilj-sse sõitma hakkama. Praegu aga paistab, et mina jään ööseks TLLNN-sse. Loodetavasti mitte ka homseks ööks...? L Vaat, selline värk!

19.7.2007, Anti&Marili korter, TLLNN. Passin siin korteris, kuulan kõrvaklappidest mussi ja tuju on „O“ (null). Igal täistunnil helistan KMA infotelefoninumbrile ja saan negatiivseid vastuseid. Eile pärastlõunal hakkasin asja ajama Gerdi ja ENL-i kaudu. Hommikul helistasin KMA-sse ja sain teada, et „pass on trükis“, aega võib minna tänane päev, lootused kasvasid, aga nüüd räägitakse jälle mingist „kahest ööpäevast“, vihkan juba praegu seda sõnapaari!!! L Praegu öeldi: „Pass on trükitud. Pealelõunat“. Selline pendeldamine käib. Kl 15.30 – Renault Trafic sõitis Viljandist minema. Minule lubati passi „tänase päeva jooksul“... L Kl 17.07, Sõle KMA. PASS KÄES!!! 18.17. Sõle tn-lt ajama...

20.7.2007, Poola, Biaystok. Kl 6.15 hommikul Poola aja järgi tabas Honda džiip magavat Renault Traficut J

21.7.2007, Campingplatz Dahmsdorf, Saksamaa. Ilmnes, et Miisu auto ei käivitu L. Probla, mis esimest korda andis märku TLLNN-s, on nüüd väga kohal... Kl 14.17. kloppis Raido vastu starterit ja Miisu keeras võtit... JA: AUTO KIVITUS!!! Mina olin juba valinud Saksa autoklubi nr.-i, et meile järgi tellida kohalik parandustreiler...

22.7.2007, Holland, teel Pr-le. Öö Wilma ja Hermanjani juures Deventeris. Kõik magasid katuse all. Kl. 16.30 Helgur saadab Pariisi lennujaamast paanilise sõnumi: „PAF-i aadress? Pagas kadunud...“

22.7., PAF, St. Erme, Prantsusaa, väline õu, kl.01.20 (eesti aeg). U. TUND AEGA KOHAL, TOAD JAGATUD, RITSEMAGA KOHTUTUD, VEIN(SIIDER?) EES, ENAMIK VIST RAHULOLEVAD... KA HELKS & PÄÄR ON KOHAL – PAAAA-AAA-FFFFFFFFFF!!!!!!